Is andijvie gezond?

Andijvie is een groentesoort die bij de Romeinen en Grieken al erg geliefd was. Andijvie is rijk aan vitamines en daarom goed voor het lichaam. Vooral in de wintermaanden helpt het winterziekten tegengaan.

Andijvie behoort tot de slasoorten. Er zijn tegenwoordig twee soorten: één die voornamelijk rauw wordt gegeten (de krulandijvie) en een die voornamelijk warm bereid wordt (de gewone andijvie). Andijvie heeft over het algemeen een licht bittere smaak.

Andijvie is gezond voor hart, maag en lever. Dit komt doordat het rijk is aan vitamine (A en C), mineralen en bitterstof. Vooral de buitenste bladeren bevatten de vitamines. Verder werkt andijvie waterafdrijvend en ontgift het de lever. Hierdoor wordt de leverfunctie versterkt. Ook heeft het een positieve invloed op de nieren en hersenen. Ook bevat andijvie chlorofyl. Dit zorgt voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Deze bloedlichaampjes heeft uw lichaam nodig voor de zuurstof in uw lichaam. Dit is dus erg belangrijk.
andijvie gezond
Al met al bevat andijvie veel goede stoffen voor het lichaam. Gooi de buitenste bladeren niet weg, want deze bevatten de meeste vitaminen.

Gerelateerde berichten:

  1. Is artisjok gezond?
  2. Is maïs gezond?
  3. Zijn radijsjes gezond?
  4. Zijn wortels gezond?
  5. Is thee gezond?

Leave a Reply