Zijn asperges gezond?

Er zijn zowel een groene asperge als een witte asperge. De groene heeft een wat sterkere, zoete smaak. De witte daarentegen heeft een wat meer verfijnde, nootachtige smaak. Beide asperges bevatten vergelijkbare voedingsstoffen. Alleen de groene asperge bevat meer vitaminen en mineralen dan de witte asperge.

Beide asperges bevatten weinig calorieën. De hoeveelheid calorieën is ongeveer 20 kcal per 100 gram. Om u een beeld te geven van de hoeveelheid calorieën, staat een halve kilo asperges ongeveer gelijk aan een kleine reep chocolade.

Verder bevatten asperges enorm veel vitamines, zoals vitamine B, vitamine C en provitamines A. Ook is de vitamine E meer aanwezig dan bij andere verse groenten. Wat asperges nog meer bevatten zijn mineralen. Natrium (dus zout) is weinig aanwezig (minder dan 3 mg per 100 gram asperges). Doordat asperges fructosanen, asparagine en kalium bevatten, stimuleren ze de functie van de nieren.
Asperges gezond
Nadat u asperges heeft gegeten, krijgt uw urine meestal een sterke, vreemde geur. Dit komt door de zwavelhoudende verbindingen. Deze geur beïnvloedt de voedingswaarden niet en de asperge blijft dus zo gezond als hierboven is genoemd.

Gerelateerde berichten:

 1. Is prei gezond?
 2. Is bloemkool gezond?
 3. Is witlof gezond?
 4. Zijn champignons gezond?
 5. Zijn aardappelen gezond?

3 Responses to “Zijn asperges gezond?”

 1. Asperges zijn ook nog eens heel lekker!!

 2. asperges bevat ook jodium
  en dat zie ik hier niet in het rijtje staan
  ook veldsla en groene kool bevatten jodium
  meer als alle andere planten jodium bevatten

 3. Dat asperges in de praktijk met zeer veel urine wordt opgekweekt,en vervolgens slecht is voor de spieren en botten , verteld men hier niet . Kortom zeer slecht voor alle reuma-patienten en aanverwante aandoeningen .

Leave a Reply