Is banaan gezond?

Een banaan is een gezond stuk fruit. Het kan verschillende kwaaltjes tegen gaan zoals een verkoudheid, stress, constipatie, verschillende soorten zweren, wratten op alle plaatsen op het lichaam en een tal van andere ziekten.

Bananen zijn in de winter goed om de griep tegen te gaan. Het is namelijk een belangrijke bron van Vitamine C. Deze vitamine is belangrijk voor ene goede werking van het immuunsysteem en de herstelmechanismen in en om het lichaam. Maar bananen bevatten ook veel ijzer. Dit is onmisbaar voor de aanmaak van hemoglobine in het bloed en het helpen om het risico op bloedarmoede tegen te gaan.
Banaan gezond
Daarnaast bevat een banaan een hoog gehalte aan kalium. Dit werkt bloeddrukregulerend en verminder de kans op cardiovasculaire risico’s. Tevens bevatten bananen ook serotonine.

Bananen bevatten ook vitamine B6 en vitamine B 12. Ook bevatten ze een hoge dosis magnesium. Dit helpt op het lichaam te herstellen van de effecten die ontstaan bij nicotinegebrek.

Als je last hebt van brandend maagzuur, dan kan een banaan een kalmerend effect hier op uitoefenen. Ze kunnen ook helpen tegen ochtendmisselijkheid en een kater.

Gerelateerde berichten:

  1. Zijn rode bieten gezond?
  2. Is avocado gezond?
  3. Is ananas gezond?
  4. Zijn rozijnen gezond?
  5. Is melk gezond?

Comments are closed.