Is haring gezond?

Vis is gezond voor iedereen. Haring is een vissoort en is ook erg gezond. Een haring bevat per 100 gram gemiddeld 16 gram vet, 18 gram proteïne (dat zijn eiwitten) en een reeks van vitaminen A1, B1, B2, B6, B12, C, D en E. De calorische waarde van haring per 100 gram is 222 kcal per 932 kJ.

Een haring bevat vaak vet. De hoeveelheid vet is afhankelijk van de grootte van de haring en van het moment van de vangst. Er wordt vaak gesproken over het feit dat een maatjesharing minstens 16 procent vet bevat, terwijl veel haringen 22 procent of meer vet bevatten. Deze hoeveelheden zijn geen uitzonderingen.
Haring gezond
Het grootste deel van de vetten in de haring zijn gezond. Zij zijn namelijk voor het grootste deel onverzadigd, namelijk omega 3 vetzuren. Als men deze vetzuren binnen krijgt, dan wordt het cholesterol gehalte in het bloed verlaagd. Daarnaast worden de risico’s op hart- en vaatziekten ook sterk verminderd.

Bij het eten van haring geldt ook, teveel haring is niet goed. Een portie haring kan geen kwaad, maar het moet geen dagelijkse routine worden om haring te eten. Haring wordt vaak gegeten met uitjes of met brood, wat ook twee gezonde producten zijn.

Gerelateerde berichten:

  1. Is zalm gezond?
  2. Zijn noten gezond?
  3. Is avocado gezond?
  4. Is een appel gezond?
  5. Is rode wijn gezond?

Comments are closed.