Is een appel gezond?

Een appel draagt bij aan een goede gezondheid en is een belangrijke bron van voedingsstoffen. Veel mensen eten onregelmatig en bereiden geen gezonde maaltijd. Vaak wordt de oorzaak gegeven aan tijdgebrek of niet weten wat er gezond is. Een appel is een goede snack om tussendoor te pakken, het is makkelijk bereidbaar en gezond.

Een appel is rijk aan koolhydraten. Dit zorgt voor energie, vitaminen voor een beter immuunsysteem en mineralen voor de regulatie van het metabolisme. Daarnaast bevat een appel vezels ter bevordering van de vertering.
Appeltje gezond
Calorieën zijn er bijna niet in appels, ze hebben wel een hoog vochtgehalte, namelijk 85%. Als je een appel eet, hoef je hier naast geen extra glas drinken te pakken. Het vocht in de appel telt ook mee voor het nodige vochtpercentage per dag.

Een mens heeft veel koolhydraten nodig om geestelijk en lichamelijk productief te kunnen zijn. Als je snoep eet, zijn de suikers vaak ongezond. Bij appels is dit niet. De suikers in een appel bestaan namelijk voor 10 tot 20% uit glucose en sacharose en voor 80 en 90% uit fructose. Deze laatste stof wordt langzaam in het bloed opgenomen.
Als je een appel hebt gegeten neemt de bloedsuikerspiegel dus langzamer toe en wordt ook minder hoog.

Gerelateerde berichten:

  1. Is rijst gezond?
  2. Zijn mandarijnen gezond?
  3. Is brood gezond?

Comments are closed.