Is een kiwi gezond?

Er bestaat een top vijf van de vitaminerijkste vruchten. Bij deze top vijf hoort ook de kiwi. Er zijn een aantal soorten kiwi’s die echte vitamineleveranciers zijn, dat zijn de gele kiwi, de mini kiwi of Actinidia arguta en vooral de Siberische kiwi of Actinidia.

Maar een kiwi levert niet alleen vitaminen, het levert ook een hoop andere stoffen die het lichaam beschermen tegen allerlei ziekten en kwalen.
Kiwi gezond
Er is onderzoek gedaan naar meest belangrijke vitaminen in fruit, dat zijn: Vitamine A, Vitamine C en Vitamine E, foliumzuur, kalium, magnesium en voedingsvezels. Uit dit onderzoek is gebleken dat de kiwi een ware voedingskrachtcentrale bleek te zijn. Als men het heeft over de voedingsdensiteit, dan kan gezegd worden dat de kiwi de hoogste van alle populaire fruitsoorten bevat. Maar wat is voedingsdensiteit eigenlijk? Het is één van de criteria waardoor de voedingswaarde kan worden vergeleken met de calorische waarde. Deze voedingsdensiteit kun je berekenen door de hoeveelheid voedsel die iemand dagelijks nodig heeft, in procenten om te zetten en deze te vergeleken met het percentage reële calorieën uit deze voeding.

Als voedsel voedzaam is, dan moet het een densiteit van drie of meer hebben.

Gerelateerde berichten:

  1. Is honing gezond?
  2. Zijn aardappelen gezond?
  3. Is spinazie gezond?
  4. Zijn rode bieten gezond?

Comments are closed.