Zijn kruisbessen gezond?

Kruisbessen worden ook wel stekelbessen genoemd. Dit komt doordat ze groeien aan een struik die stekels heeft. De bes zelf is licht donzig en heeft een groene tot rode kleur. De kruisbes is een beetje een vergeten fruitsoort.

De bessen kunnen geplukt worden wanneer ze rijp zijn, dan voelen ze wat zacht aan. Plukt u ze eerder, dan zullen ze wat zuurder smaken. Deze onrijpe kruisbessen kunnen goed gebruikt worden voor het maken van kruisbesjam.

De kruisbes bevat veel water en vitamine C en is daardoor dus gezond. Ook het vel kunt u eten. De kruisbes zelf kan puur gegeten worden of verwerkt worden in zoetigheden, zoals taarten. Wanneer u de kruisbessen verwerkt in bijvoorbeeld taarten, is dit minder gezond voor u, omdat u veel vetten van de taart binnen krijgt. .
Kruisbessen gezond
De kruisbes puur eten is het meest gezond. Maar het kan zijn dat u dat niet lekker vindt. Veel mensen houden liever van kruisbessen die ergens in zitten vermengd, bijvoorbeeld in de yoghurt. Maar yoghurt is ook gezond, en als het u dan beter smaakt? Dan neemt u er toch een lekker schaaltje yoghurt bij.

Gerelateerde berichten:

  1. Is Yoghurt gezond?
  2. Zijn aardappelen gezond?
  3. Zijn erwten gezond?
  4. Zijn radijsjes gezond?
  5. Zijn wortels gezond?

Leave a Reply