Zijn mandarijnen gezond?

De mandarijn is een oranje citrusvrucht die volgens onderzoek de kans op leverkanker, aderverkalking, diabetes en beroertes verkleint. Dit komt omdat er in de mandarijn carotenoides zitten. Dit is vitamine A, die ervoor zorgt dat de mandarijn een oranje kleur krijgt.

Carotenoïden worden omgezet in vitamines en dat gedeelte wat niet wordt omgezet, zorgt ervoor dat de vrije radicalen (die zorgen voor onder andere kanker) minder ruimte krijgen. Diezelfde carotenoïden spelen een grote rol bij ons afweersysteem en de celgroei. Ze hebben hier een positieve uitwerking op. Ze beschermen hierbij ook de ogen en huid tegen de schadelijke invloed van UV straling.
Mandarijnen gezond
Mandarijnen zijn dus erg goed om uw lichaam gezond te houden. Mandarijnen bevatten veel vitamine C en bevatten 16 calorieën per stuk. Bovendien bevatten mandarijnen weinig zout, wat goed past in een zoutarm dieet. U kunt dus gerust een mandarijn pakken als tussendoortje, twee of drie is ook geen probleem. Het zorgt er voor dat u even geen honger meer heeft en het is ook nog goed tegen de dorst.

Gerelateerde berichten:

  1. Zijn aardbeien gezond?
  2. Zijn tomaten gezond?
  3. Is knoflook gezond?
  4. Zijn wortels gezond?
  5. Is kapucijner gezond?

Leave a Reply