Zijn olijven gezond?

Olijven kunnen beschermen tegen verschillende ziekten van bijvoorbeeld de hart- en bloedvaten. Door het gebruik van olijfolie neemt de triglycerine in het bloed af. Bij een hoge bloeddruk is het gebruik van olijfolie ook een goede aanrader. De kans op hersenaandoeningen en hartkwalen kan hierdoor worden verminderd.

Momenteel zijn er verschillende onderzoeken bezig die aan tonen dat het gebruik van olijfolie de ontwikkeling van borstkanker kan vertragen. Een dieet met olijfolie en groente zou bepaalde vormen van kanker met wel 75 % verkleinen.
Olijven gezond
Maar dat niet alleen, olijfolie beschermt ook de maag. Hij laat bijvoorbeeld de lever beter functioneren en helpt bij het ontgiften. Daarnaast helpt olijfolie bij het voorkomen van osteoporose en vermindert het met 80% de kans op reumatische artritis. Het heeft een nog beter effect als er ook vis bij wordt gegeten.

De voedingswaarde per 100 gram bevat 586 KJ en 142 Kcal. Daarnaast bevat het 1 gram eiwit, 14 gram vet waarvan er 2 verzadigd zijn. Het bevat tevens 3 gram koolhydraten, geen cholesterol en 4 gram vezels. 75 gram van de 100 gram is water. Daarnaast bevat een olijf natrium, calcium, kalium, ijzer, vitamine D, vitamine B1 en vitamine B2.

Gerelateerde berichten:

  1. Is chocolade gezond?
  2. Zijn druiven gezond?
  3. Zijn sinaasappels gezond?
  4. Zijn noten gezond?
  5. Zijn kruisbessen gezond?

Comments are closed.