Is spinazie gezond?

Spinazie werd vroeger veel gebruikt in de bereiding van papjes ter bestrijding van maagpijn. Het bevat veel vitaminen. Te denken aan vitamine B9 of foliumzuur, provitamine A of caroteen, vitamine C, vitamines E en K) en mineralen (kalium, ijzer, magnesium, fosfor en calcium) bevat,. Maar dat niet alleen, spinazie bevat ook een tal van spoorelementen, zoals koper, jodium, zink en selenium.

Vitamine B9, foliumzuur, krijg je binnen als je een bord spinazie eet, rauw of gekookt. Deze vitamine is net als ijzer een sterk anti anemische stof. Het wordt voor sterke vrouwen sterk aangeraden voor een betere neurologische ontwikkeling van de foetus.
Spinazie gezond
Vitamine C bevindt zich veelal in een salade van spinazie. Spinazie kan een groot deel van de aanbevolen hoeveelheid dekken, namelijk 200 gram. Als men deze portie eet, dan levert het ook 40% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid magnesium.

100 gram spinazie bevat 91,7 gram water, 2,7 gram eiwitten, 2,6 gram vezels, 0,8 gram koolhydraten, 0,4 gram vetten en diverse mineralen en vitaminen. Daarnaast gaat het bij de energieaanvoer om 75kJ per 100g.

Gerelateerde berichten:

  1. Is pindakaas gezond?
  2. Zijn druiven gezond?
  3. Is ei gezond?
  4. Is een kiwi gezond?
  5. Is melk gezond?

Comments are closed.