Is zalm gezond?

Er zijn verschillende soorten zalm, namelijk vers, gerookt of in blik. Het is een vette vis en bevat net zoals haring een grote hoeveelheid Omega 3 vetzuren.

Vis is gezond. Deze effecten zijn ontstaan, denken ze, door de Omega 3 vetzuren en de andere voedingsstoffen zoals eiwitten, mineralen en vitamines die zich in de zalm bevinden.
Zalm gezond
Als je vis eet, dan verbeterd dit het ratio van de Omega 6 vetzuren en de Omega 3 vetzuren. Het wordt vaak gebruikt in plaats van minder gezonde voedingsmiddelen te denken aan vlees.

Vroeger was zalm vaak echt vers. Maar tegenwoordig wordt zalm gekweekt. Er zijn verschillende soorten zalmkwekerijen. De zalm kan in zee gekweekt worden. Als dat zo is dan nemen de dieren natuurlijke voeding op, maar ze worden ook bijgevoerd.

Maar zalm bezit positieve en negatieve gezondheidseffecten. Zoals net genoemd kan door het hoge gehalte aan Omega 3 vetzuren in vette vis hart- en vaatziekten voorkomen kunnen worden. Maar zalm bevat ook een aantal stoffen die minder goed zijn voor de gezondheid. Maar uit alle onderzoeken blijkt dat er meer positieve ervaringen zijn over gezonde voeding van zalm dan over de negatieve aspecten. De visconsumptie wordt nog steeds één of twee keer per week aanbevolen. Dat zou niet gebeuren als het erg ongezond zou zijn.

Gerelateerde berichten:

  1. Is haring gezond?
  2. Is maïs gezond?
  3. Is meloen gezond?
  4. Is rijst gezond?
  5. Is een appel gezond?

Comments are closed.