Zijn dadels gezond?

Voor veel mensen zijn dadels onbekend. Een dadel is een langwerpige vrucht die ongeveer vijf centimeter lang is. Het heeft een bruin glanzende huid en bevat in het midden een pit. Deze dadels groeien in grote trossen aan dadelpalmen. De dadel is geen vrucht van de laatste tijd, ze zijn namelijk al meer dan 3000 jaar oud.

Er zijn verschillende soorten dadels. Zo zijn er gedroogde dadels die vaak gezoet zijn. Deze dadels worden na de oogst in de suikerstroop gekookt en gedroogd. Daarnaast heb je vriesverse dadels. Als je deze dadels kiest, zijn deze na de oogst direct gewassen, ingevroren en geëxporteerd.
Dadels gezond
Deze dadels zijn allen rijk aan voedingsstoffen en ijzer. Maar de gedroogde dadels zijn wel zoeter dan de vriesverse dadels. Dit komt omdat ze in zoete stroop worden gekookt. De vriesverse dadels hebben meer een honingsmaak, omdat ze na de oogst als ze gewassen en ingevroren zijn op de verkoopplaats worden ontdooid.

Dadels komen vaak voor in fruit- en andere salades. Maar ze zijn ook te gebruiken in combinatie met noten, gebak of kaas. Dadels zijn direct eetbaar, ze hoeven niet geschild te worden want de schil is gewoon eetbaar, dit is ook erg gezond!

Gerelateerde berichten:

  1. Is kaas gezond?
  2. Zijn champignons gezond?
  3. Zijn noten gezond?
  4. Zijn frambozen gezond?
  5. Zijn asperges gezond?

One Response to “Zijn dadels gezond?”

  1. [...] 18. Verse dadels > Lees meer [...]